Vacókia

Személyes blog

10 tipp, hogy gyorsan és jó áron add el használt cuccaidat

2017. március 09. 23:08 - vacokiablog

El akarod adni, amire már nincs szükséged a lakásban, minél kevesebb időbefektetéssel, minél gyorsabban és minél magasabb áron?

A siker egyrészt a kínált portékán múlik, viszont ha a következő szempontokat figyelembe veszed, nagyobb eséllyel adod el jó áron és mielőbb, és nem kell egyenként válaszolni az érdeklődők alapvető kérdéseire.

Nem számít, hogy facebook csoportban, aukciós oldalon vagy apróhirdetéses felületen próbálsz új gazdát keresni a cuccaidnak, az alábbi lista mindegyiken növeli az eladási esélyeidet.

1. Készíts korrekt fotókat

Fotó nélkül senkit nem érdekel a hirdetés, ha használt áruról van szó.

Legalább 3 fotót készíts a tárgyról, mindegyiken új információ szerepeljen: érdemes bemutatni a funkciókat. Ha pl. asztalt hirdetsz, pakolj le róla, hogy látszódjon a felülete. Fiókok, stb. legyenek teljesen üresek.

Nem árt, ha át is törülöd, ha poros.

Telefonos minőség bőven elég, viszont forgasd be megfelelően, és ne legyen túl homályos. Ne tölts fel többször ugyanolyan képet, ha valamelyik elmosódott, töröld.

A fotók háttere ne legyen hitelromboló és ne vonja el a figyelmet: ne legyen túl sok személyes tárgy és kupi.

2. Vedd sorra a tárgy adottságait

Van, hogy a kép csalóka, ezért mindig írd le, milyen színűnek látod a terméket élőben.

A méret a lényeg - elő a centivel, mérd le a pontos méreteket. Alapvető, mégis számtalan hirdetés még a cipőméretet se tartalmazza. A méret két dolog miatt szükséges:

1. egyáltalán megfelelő-e a vásárlónak a hirdetett termék?
2. Nem mindegy, milyen módon tudja elszállítani a terméket: ha pl. egy asztal lába könnyen lecsavarozható, akkor el tudja vinni személyautóval is, nem kell hozzá furgon.

Előny, ha egy univerzális tárgyat az eladandó mellé helyezel, pl. fémpénz kisebb tárgy mellett érzékelteti a méretarányt.

Ha releváns, mérd le a súlyt is (csak, ha nagyon nehéz és szóba jöhet a postázása).

3. Írj hozzá reklámszöveget

Gondold át, milyen reményekkel vetted meg a terméket, milyen környezetbe passzol, van-e különlegessége, stb. 1-2 mondatban sorold fel az összes lehetséges előnyét is. Másnak akár előny is lehet pont az, ami miatt neked már nem kell.

Ha van ötleted, írd le, milyen átalakítással lehetne még többet kihozni a termékből.

4. Ne csak a vevő fejével gondolkodj, hanem helyette is

A megfelelő kategóriát válaszd ki, különben csak az látja, akit nem érdekel.

Az átláthatóság érdekében pontokba szedve sorold fel az alapvető információkat.

Mi mindenre lehet kíváncsi a termékkel kapcsolatban? Sok esetben neten megtalálhatóak pl. az elektronikai cikkek pontos adatai.

Írd le, amit te is szeretnél tudni fordított esetben a hirdetett tárgyról. A cél: a vevőnek már csak azon kelljen gondolkodnia, kell-e a cucc. Minél kevesebb az idáig vezető úton az akadály, annál nagyobb eséllyel kel el a hirdetett tárgy.

Még van 6 tipp, olvasd tovább:

www.vacokia.hu/10-tipp

 

18 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://vacokia.blog.hu/api/trackback/id/tr1412326041

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Plumper_ 2017.03.10. 12:09:35

jótippek: kosaras, zselés, pumpás, anyámkínja, 180ezerért vett tornacsukát add el 5 év múlva 170 ezerért, átvétel helye Simagöröngyös, csak este 8 után írj, telefont nem veszek fel, alku nincs, garancia nincs. :-D

2017.03.10. 17:39:31

És azzal a sok szarral mit csináljak, amit 100-500 Ft-ért hirdetek és senki nem veszi meg? Fotó is van mindegyikről, de ennél lejjebb már hova vigyem az árát?

Csak egy példa: vadiúj számítógépes tápkábelek, darabja párszáz forintért: senkinek nem kell! És még sorolhatnám.

kkm.furdancs 2017.03.10. 17:39:39

Nagyon jó lista! Gyakran találni egy darab elmosódott fotóval ilyen hirdetést: Szolnokon eszterga eladó vagy terményre cserélhető :) A végén pedig: ha elkelt, vedd le a hirdetést időben!

Flaggx 2017.03.10. 17:39:43

Én meg azt hittem ezek a dolgok evidensek :)

J.R. Ewing 2017.03.10. 17:46:16

Nekem van 1000 liter varrógépolajam eladó. 3 fotó nélkül is el tudjátok képzelni milyen az?

$pi$ 2017.03.11. 07:53:59

@Sweetshark: "Csak egy példa: vadiúj számítógépes tápkábelek, darabja párszáz forintért: senkinek nem kell! És még sorolhatnám. "

Az a helyzet, hogy azokat köbméterszám árulják az ebayen a kínaiak olcsón. Ráadásul kevés embernek kell, mert minden héztartásban van pár felesleges.

Vegyük észre van pár dolog a mai világban, amit nem lehet eladni, mert túl sok van belőle mindenkinek. Ráadásul a postaköltség is lényeges, az ilyen nagyn olcsó dolgok esetében a postaköltséget is ki kell termelni. Nem tudom a kínaiak hogyan tudják $0,99-ért ideküldeni az árut, ha mi adunk fel kínába egy hasonlú küldeményt, akkor postaköltség $4-5 lenne.

Ez a név már foglalt! 2017.03.11. 12:28:06

@Sweetshark: dobd ki a kukába, lehetőleg szelektívbe

Ez a név már foglalt! 2017.03.11. 12:30:43

@$pi$: "Nem tudom a kínaiak hogyan tudják $0,99-ért ideküldeni az árut, ha mi adunk fel kínába egy hasonlú küldeményt, akkor postaköltség $4-5 lenne."

Úgy, hogy te Kínába egyet küldesz egész életedben, a kínai meg 10.000-et, egy napon. Így nyilván kap kedvezményt a szállítócégtől.

vacokiablog · https://facebook.com/vacokia 2017.03.11. 13:03:29

@kkm.furdancs: Köszi! Jogos, hogy említed az eladás utáni azonnali levételt, akkor már spam a hirdetés. (A listába csak azért nem került bele, mert az nem az adott tárgy sikeres eladáshoz szükséges.)

vacokiablog · https://facebook.com/vacokia 2017.03.11. 13:07:07

@Flaggx: Annak kéne lennie és jó, ha nálad alap, a poszt a hirdetések átlagszínvonala miatt szükséges.

2017.03.11. 15:36:52

@Ez a név már foglalt!: Nem szeretek új dolgokat kidobni. És nyilván nem is az anyagi haszonszerzés a lényeg, ha 200 Ft-ért hirdetek valamit. Egyszerűen csak kidobni sajnálom, tárolni meg nem akarom.

$pi$ 2017.03.11. 15:48:09

@Sweetshark: Nos igen. Én magam az ebay-en árultam elég sok ilyen apró, viszonylag olcsó árut. Egy dolgot megtanultam: a potenciális vevők ár szerint sorba fogják rakni a cikkeket és utána ki fogják választani a legolcsóbbat.

Előfordult, hogy pár napon keresztül nem vett senki egy bizonyos cikket tőlem, ellenőriztem és kiderült, hogy az egyik konkurrens eladó egyszerűen levitte 3 centtel az árat és ezzel elém került. A 3 cent vicc, de mivel az ő terméke volt elöl már senki sem vett tőlem egyet sem. Erre érdemes figyelni.

Megoldást lehet, ha felteszed úgy is, hogy "egy tucat kábel X forint". Én magam többször vettem már ilyen kábeleket tucatszám a szervereimnek és ilyenkor mindig kikerestem, hogy nagyobb tételben ki árulja, mert úgy olcsóbb. Elég sokat tudsz fogni a postaköltségen, akár fel tudod tenni ingyenes postával is. Ha a "egy darab" kábel listában nem tudsz a legolcsóbb lenni a "12 darab kábel" listában talán tudsz.

Ez a név már foglalt! 2017.04.21. 15:38:22

@Sweetshark: ja, ha csak ennyi a gond, akkor meg tedd fel ingyen elvihetőként.
süti beállítások módosítása